Over ons

geschreven door Pim op

Wij zijn Pim en Jiska, samen reisden we in 2013 en 2014 9,5 maand door Azië en Oceanië. We bezochten in die tijd elf landen, lieten ons paspoort volstempelen, schoten foto’s en schreven reisverhalen. Zo kregen we het reisvirus goed te pakken. Al snel na thuiskomst kochten we een camper, na een goede testrit was die klaar voor een toffe roadtrip door IJsland, waar we in 2015 in 5 weken naartoe en doorheen reisden.

Heb je een vraag of suggestie? Contact met ons opnemen kan via info@pimenjiska.nl. We horen graag van je!

Jiska

DSC_0916Mijn naam is Jiska de Waard en ik ben 28 jaar oud. Samen met Pim woon ik in Den Haag. Oorspronkelijk kom ik uit Wateringen.
In 2009 tot 2013 heb ik als juf gewerkt op een basisschool in Monster. Tijdens mijn laatste jaar op die school heb ik de studie Master SEN (Special Education Needs) gevolgd. Ik ben in juli 2013 afgestudeerd als gedragspecialist. Na een jaar gereisd te hebben, werk ik nu drie dagen op een Montessori school. Ik volg nu een omscholingscursus tot Montessori leidster.

Ik heb in mijn leven al wat reisjes gemaakt. Samen met mijn ouders en broers en zus hebben we vroeger vaak gekampeerd in Frankrijk. Toen ik wat ouder was, heb ik met vriendinnen of met Pim verschillende steden bezocht. Ik heb rondgereisd in Noorwegen en Costa Rica en ben een paar keer voor een bruiloft naar het buitenland geweest. In 2013 hebben Pim en ik onze droom waar gemaakt. We hebben 9,5 maand door Azië en Oceanië gereisd. Ik heb in deze tijd echt enorm genoten van de vrijheid die we hadden, de mooie natuur en de lieve bevolking in de verschillende landen.

Naast reizen speel ik graag volleybal, vind ik het leuk om te koken en maak ik muziek op mijn piano. Zodra er de kans is om een weekend of wat langer weg te gaan, wil ik zoveel mogelijk van de wereld zien!

Pim

Pim

Mijn naam is Pim Schaaf en ik ben 28 jaar oud. Ik woon samen met Jiska in Den Haag en kom oorspronkelijk uit Maasland.

Na Communication en Multimedia Design studeerde ik Sociologie. Ik werk als webdeveloper, freelance en voor mijn baas. Ben ik niet zelf op reis, dan kruip ik graag achter de computer om online nog meer mensen aan te sporen om de wereld te gaan verkennen!

Voor we Azië en Oceanië doorreisden had ik weinig gereisd. Met mijn ouders kwam ik in Schotland en Frankrijk. Noorwegen en Italië golden als de verste vakanties. Om vrienden te bezoeken ga ik graag naar Kopenhagen en op eenzelfde wijze ontdekte ik ook Berlijn als een toffe Europese stad.

Voor lange tijd reizen bleek een effectieve manier om in één keer veel van de wereld te zien. In Azië kon dat bovendien voor wel een heel klein prijsje. Dat beviel bijzonder goed. Toch loop ik juist écht warm voor de ijzigste plaatjes van landen rond de poolcirkel. Noorwegen verraste me als een bereikbare verwezenlijking van dit reisdoel, maar ook IJsland beviel me erg goed! Toch blijft de reiservaring in Mongolië moeilijk te overtreffen.