L’Hirondelle

geschreven door Pim op

Vanuit Villa Roest maken we een uitstapje naar L’Hirondelle, waar we om 20.00 aan de table d’hôte worden verwacht. Eén van de tafels van Heleen en Rolf Oostveld die al 21 jaar laten zien dat dromen kunnen uitkomen met daadkracht en doorzettingsvermogen.

Het geluk wil dat deze avond ook een gezin met een kind komt dineren. Zo zijn wij niet degenen die de gemiddelde leeftijd naar beneden halen. Toch roept ons bezoek vragen op als gebleken is dat wij niet meneer en mevrouw de Waard met kind, maar Pim en Jiska met vriendin Janneke blijken te zijn, die – zoals we uitleggen – verblijven in Villa Roest. Villa Roest blijkt ook hier een begrip.

Drie voorgerechten, waaronder zwammen uit eigen weiland in een volle saus op stokbrood geserveerd, worden tafel voor tafel gepresenteerd en met smaak verorberd. Het hoofdgerecht van varkenshaas met venkel en konijn in mosterdsaus evenals het nagerecht van, naar het seizoen, perencake met perensorbet vinden een vergelijkbaar lot in onze magen. We genieten.

Villefranche 2013 046

Een bezoek aan L’Hirondelle een paar jaar geleden

Heleen en Rolk kochten in 1993 de boerderij in de Allier, dezelfde plattelandsstreek als waarin Villa Roest staat. Met vallen en opstaan ontpopten ze zich tot zelfvoorzienende boeren, zij het niet perse in letterlijke zin, maar toch zeker in de zin die op hun droombeeld aansloot. En dat lijkt ook ons het belangrijkste.

Niet alleen de kookkunsten van Heleen, aangevuld met de vinologie van Rolf, maken het succes van L’Hirondelle. Ook hard werken in de moestuinen en weilanden spelen een belangrijke rol die het best naar voren komt in de leuke boeken die Heleen schijnbaar ‘en passant’ nog even schreef. Toegegeven, 21 jaar komt dichtbij ons hele leven, maar het is knap gedaan. Wij moeten het ze, op onze manier, nog maar eens nadoen!