Kanoën in De Biesbosch

geschreven door Jiska op

Afgelopen maand ben ik twee weekenden wezen kanoën in De Biesbosch. Een prachtige gelegenheid om dit mooie park in ons eigen landje vanaf het water te bekijken.

Bij Jachthaven van Oversteeg huren we allebei de keren een Canadese kano voor 2 personen. Hier leggen we onze kano in het water en stappen direct in. Omdat we ook zullen overnachten in De Biesbosch nemen we alle kampeerspullen en eten en drinken mee in de kano.

img_20160821_180652

Met een goede kaart van het gebied, die we kregen bij de jachthaven, peddelen we rustig richting camping De Biesbosch hoeve. Je kunt hier via veel verschillende watertjes komen. Het leuke van kanoën in De Biesbosch is dat je op kleine watertjes mag varen waar geen motorboten mogen komen. Dit is dan ook zeker aan te raden, want het is er prachtig. We varen door dichtbegroeide sloten en zien regelmatig een ijsvogel overvliegen. Ook de grote zilverreiger vlucht regelmatig als we dichtbij komen.

dsc_6240

Camping De Biesbosch hoeve heeft van alles te bieden. Je kunt je tentje opzetten op een stukje weiland omringd met heggen. Er staan vuurpitten op de camping en hout kun je bij de boer kopen. Heb je geen zin om je eigen eten en drinken mee te nemen in de kano? Geen probleem, de boer verkoopt allerlei verse boerderijproducten.

img_20160821_152447

De tweede keer dat ik ga kanoën in De Biesbosch overnachten we op paalkampeerplaats De Bevert. Dit is een soort legaal wildkamperen in Nederland. Na een middagje kanoën, door super mooie gebieden, leggen we aan bij de steiger van ‘de camping’. Er staan al drie andere tentjes en die van ons past er nog net bij. Naast het kleine grasveldje is hier niks te vinden. Geen water, geen wc, niks. We genieten van de pure natuur. Fantastisch!

dsc_6248

In de Biesbosch is nog een paalkampeerplaats: de Paardenkop. Die staat nog op het lijstje om te bezoeken wanneer we weer eens gaan kanoën in De Biesbosch!