De mooiste wegen

geschreven door Pim op

In 9 maanden Azië zaten we regelmatig op de weg, tijdens mooie ritjes tot complete roadtrips. We rijden in een week dwars door Tibet, 6 weken door Nieuw Zeeland en 18 dagen door Mongolië. Dat levert een serie foto’s op van de mooiste wegen die we zagen op onze reis.

De weg naar Gyantse

DSC_1894
Met gebedsvlaggen worden plekken gezegend. Zo ook bijna alle bergpassen die we passeren tijdens onze roadtrip door Tibet. Soms hangen er zoveel gebedsvlaggen dat doorrijden zelfs wordt bemoeilijkt. Een goede reden om even uit te stappen en het landschap in je op te nemen.

De weg langs Yamdrok Lake

DSC_1895
Yamdrok Lake is een van de drie grootste meren van Tibet en wordt gevoed door het smeltwater van de omliggende besneeuwde bergtoppen. Net als de bergen, is het meer heilig voor de Tibetanen. Dat is een belangrijke reden om niet over het meer te varen. De weg leidt daarom langs het 72 kilometer lange meer van Lhasa (in het oosten) naar Gyantse (in het westen).

De weg in Milford Sound

DSC_7146
Je hoeft je geen zorgen te maken over de route; de weg in Milford Sound leidt erin, of eruit. Onderweg kan je genieten van de bizar mooie omgeving dat het diepe fjord vormt.

State Highway 6

DSC_7254

De route naar Wanaka leidt over SH6, een snelweg van het uiterste zuiden tot het noorden van Nieuw Zeeland. Het gedeelte langs Lake Wakatipu is berucht om haar kronkels; het stijgt, daalt en slingert over een stuk dat ook wel de “Devils Staircase” wordt genoemd.

De schijnbaar oneindige weg

DSC_9227
Het is een discussiepuntje, of van wegen wel gesproken mag worden in Mongolië. Maar als geldt dat waar een wil is, een weg is, dan vormt het vage spoor toch ongetwijfeld de doorslag. De weg in Mongolië leidt door de meeste bizarre ongerepte landschappen. Zo ook deze: de schijnbaar oneindige weg.